Галерея

24 липня – свято рівноапостольної княгині Ольги

24 липня — Свята Православна Церква вшановує пам’ять святої рівноапостольної княгині Ольги. Божественну літургію у соборі Різдва Богородиці звершив клірик собору ієрей Іоанн Ігнатко.

На сугубій єктенії були піднесені особливі молитви про припинення епідемії та про лікарів, які борються за життя і здоров’я хворих.

Коли дивишся на образ святої рівноапостольної княгині Ольги, чия пам’ять вшановується 24 липня, то бачиш перед собою не тільки мудрого державного правителя, а бачиш бабусю, яка виховала свого видатного онука — майбутнього Хрестителя Русі святого рівноапостольного князя Володимира.

Можливо, саме з такої точки зору і треба дивитися на святу. Адже як християнка вона продемонструвала себе не в тому, як керувала державою, вона не вводила християнство як державну релігію, а в тому, як вона виховала свого онука. Те виховання принесло плоди — онук княгині Ольги урешті докорінно змінив історію Київської Русі, започаткувавши християнську державність, і від чийого Хрещення веде історію наша Церква.

Тому коли ми говоримо про святу рівноапостольну княгиню Ольгу, перш за все, говоримо не про її особисту віру, а про те, що завдяки її молитві, її вихованню, її вірі просвітився світлом Христової Істини весь наш народ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *