Галерея

Божественна літургія у неділю 6 грудня

Сьогодні, 6 грудня, у двадцять четверту Неділю після П’ятдесятниці Божественну літургію та всеношну напередодні у соборі Різдва Богородиці звершив настоятель собору протоієрей Михаїл Терещенко.

За богослужіння були піднесені особливі молитви про припинення епідемії та про лікарів, які борються за життя і здоров’я хворих.

Сьогодні під час богослужіння ми чули причту про людину, яка назбираючи багато багатства, сказала собі, – їж пий веселись, адже цього багатства вистачить тобі на все твоє життя. У відповідь на це Господь йому сказав, безумець, цієї ночі ти помреш, і кому залишиш те що маєш.

Звичайно, з Святого письма ми знаємо багато випадків, коли люди мали багатство і це не заважало їм благочестиво жити. Наприклад праведний Іов, маючи величезну кількість багатства, ще в старому заповіті, виконував всі добродії. Також Авраам, Давид, Соломон та багато інших праведників, яким багатство не заважало досягнути Царства Небесного.

Отже не багатство зробило цього багача безумним. Безумним його зробило неправильне відношення до багатства. Він говорить до себе, їж пий веселись, адже цього багатства тобі вистачить на довго. З цих слів ми бачимо, що для нього багатство було способом задовольнити свої потреби, свої страсті. Звичайно він міг те багатство, використати по інакшому, наприклад, бачачи кого себе бідних, допомагати їм. Але він не знав нічого більше крім власного задоволення. Саме це зробило його безумним.

Тому братія і сестри. Усвідомлюючи це все, будемо пам’ятати про смерть, Пам’ятати про суд Божий, і жити так, щоб на Страшному Суді ми почули голос Божий, – Прийдіть благословенні Отця Мого, наслідуйте царство, уготоване вам від створення світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *