Галерея

19 серпня – Преображення Господнє

Сьогодні, 19 серпня Свята Православна Церква святкує одне з дванадцяти найбільших свят Преображення Господнє.

Божественну літургію та всеношну напередодні у соборі Різдва Богородиці звершив настоятель протоієрей Михаїл Терещенко. Перед літургією, було звершено акафіст святу. За Літургією посилено помолились про Україну, її народ, владу та військо, щоб Господь дав Свій мир нашій землі та милість знедоленим.

Після літургії звершили хресний хід навколо собору та освятили виноград і плоди нового врожаю. Благословення плодів цього дня – це подяка Богові, адже все творіння є даром Творця нашого.

Православна Церква згадує сьогодні подію, описану в Євангелії: Іісус Христос, піднявшись із трьома найближчими учнями на високу гору, явив їм Свою Божественну славу. Учні побачили пророків Мойсея та Іллю, які бесідували з Іісусом, та почули голос із хмари, що охопила їх: “Це є Син Мій улюблений…”

В день, коли Господь преобразився на Фаворі і показав славу Свою і світло нерукотвореного духовного града Єрусалима, ми просимо щоб він освітив і наші грішні душі своїм світлом присносущним і своєю Божественною благодаттю допоміг нам, грішним, пройти земний шлях достойно того призвання, до якого ми всі призначені – бути небесними громадянами Горнього Єрусалима.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *