Галерея

5 червня — свято Віддання Пасхи

Середа на цьому тижні — особливий день, який має назву Віддання Пасхи. Божественну літургію у соборі Різдва Богородиці звершив настоятель протоієрей Михаїл Терещенко. За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Віддання Пасхи – свято завершує сорокаденний термін перебування Воскреслого Христа на землі, останній раз перед Його Вознесінням нагадуючи про події Великодньої ночі. Тому церковна служба цього дня правиться урочистим Пасхальним чином.

Апостол Павло у своїх посланнях писав: «Я передав вам найперше те, що і сам прийняв: що Христос помер за гріхи наші, згідно Писання; і що Він був похований, і що воскрес третього дня, згідно Писання; …І коли про Христа проповідується, що Він воскрес із мертвих, то як же говорять деякі з вас, що нема воскресіння мертвих? …І коли Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна і віра ваша. …І якщо тільки в цьому житті надіємося на Христа, то ми найнещасніші від усіх людей. Але ж Христос воскрес з мертвих, первісток зі спочилих. Так, як через людину смерть, так через Людину і воскресіння з мертвих. Так як в Адамі всі вмирають, так в Христі всі оживуть!»

Пам’ятаючи цю думку апостола, щоденно плекаймо в серці пам’ять про Воскресіння Господнє. В цьому допомагатиме нам кожне наступне недільне Богослужіння, так звана «мала» Пасха, яку ми маємо змогу звершувати щотижня.

***

Віддання Великодня – останній день в цьому році, коли в храмах лунають пасхальні піснеспіви, а віруючі вітаються словами «Христос Воскрес!». Проте варто промовляти ці святі слова щодня, адже недарма Спаситель провістив, що цієї радості в нас не відніме ніхто і ніколи.

Тож нехай ані важкі випробування, ані звичайні побутові клопоти не затуляють від нас образ Воскреслого Господа, Бога і Спаса нашого, Іісуса Христа.

Підготовлено за матеріалами сайту  “Православіє в Україні”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *