Галерея

1 травня – день пам’яті святого мученика Віктора

1 травня, у день пам’яті святого мученика Віктора, у середу Світлої семиці, благочинний Козелецького округу протоієрей Михаїл Терещенко звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі смт.Козелець у співслужінні духовенства храму.

В день вшанування пам’яті святого мученика Віктора Нікомидійського і всіх з ним постраждалих молитовно відзначив День Ангела настоятель Свято-Миколаївського храму отець Віктор Лоза. Після завершення літургії благочинний Козелецького округу протоієрей Михаїл Терещенко від імені духовенства та приходу привітав отця Віктора з Днем Ангела!

Святі мученики Віктор, Зотик, Акиндін, Зінон, Северіян і Кесарій постраждали за часів імператора Діоклетіана. Коли правитель почав жорстоке гоніння на християн, то одним з перших, хто постраждав був святий великомученик і побідоносець Георгій. Його непохитна віра і мужність під час страждань привели багатьох язичників до Христа. Святі були настільки вражені стійкістю великомученика Георгія, що привселюдно сповідували свою віру в Христа. За наказом судді святим мученикам відтяли голови в Нікомидії в 303 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *