Галерея

Божественна літургія 20 квітня у Лазареву суботу

Сьогодні, 20 квітня, Православна Церква згадує воскресіння  праведного Лазаря. Божественну літургію в соборі Різдва Богородиці звершив отець Іоанн Ігнатко. За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Друга частина Великого посту починається з Лазаревої суботи. У п’ятницю шостого тижня посту на вечірні співається стихира “Душекорисну закінчивши Чотиридесятницю”, що знаменує закінчення першого періоду посту.

Святкуванню воскресіння Лазаря присвячений частково увесь шостий тиждень посту: у піснеспівах з понеділка по п’ятницю багато разів згадується про це чудо та події, що передували йому. Воскресіння Лазаря на четвертий день після смерті, коли тіло вже почало явним чином тліти, детально описане в Євангелії від Іоанна. Це найбільше з земних чудес Ісуса Христа є запорукою як Його Воскресіння, що сталося в подальшому, так і майбутнього воскресіння усіх людей — саме про це йдеться у тропарі свята, який є одним для Лазаревої суботи та наступної Вербної неділі: “Загальне воскресіння перед Твоїми стражданнями засвідчуючи, з мертвих підняв Ти Лазаря, Христе Боже…”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *