Галерея

9 травня – День Перемоги

9 травня для жителів нашої країни є не тільки державним, а й особистим святом. Наш народ святкує вже 73-ту річницю Перемоги, але у багатьох жителів нашої Батьківщини ще живі в пам’яті ті страшні роки війни.

У цей святковий день благочинний Козелецького округу протоієрей Михаїл Терещенко, разом з духовенством благочиння взяли участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих в роки Другої світової війни.

В урочистій церемонії покладання квітів взяли участь представники місцевої влади, ветерани Другої світової війни, студенти, школярі, молодь та мешканці селища. Духовенство міста від імені всіх православних християн селища поклало квіти до меморіального комплексу і тим самим вшанувало пам’ять героїв, які віддали своє життя за визволення нашої Батьківщини від фашистських загарбників.

Після хвилини мовчання та покладання живих квітів духовенство звершило заупокійну літію, за якою була проспівана «вічна пам’ять» всім свідкам найбільшої в історії людства війни.

Після закінчення заупокійної літії протоієрей Михаїл звернувся зі словами привітання до ветеранів і всіх присутніх. Отець Михаїл закликав пам’ятати подвиг наших батьків, виховувати підростаюче покоління в дусі патріотизму і зробити все можливе для припинення кровопролиття на сході України.

Вічна пам’ять батькам, братам і сестрам нашим, вождям і воїнам які на полі брані за Віру і Вітчизну життя своє поклали. Здоров’я живим!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *